Linkek a témában:
Mitől lekvár és mitől dzsem?
A dzsem lekvár a Larousse szerint - úgyhogy szerintünk is - az egész vagy darabolt gyümölcsökről ismerhető fel, a lekvár pedig homogén állagú, ettől kevésbé átlátszó.
Narancs jam (dzsem) recept
Az év végi görög narancs szezonjában többször is vásároltunk a mézédes vödrös narancsból, így volt otthon bőven hozzávaló. Bár a narancs lekvárt, vagy dzsemeket inkább a keserű fajtájú narancsból készítik, a görög Navel narancs is tökéletesen alkalmas erre.
Mandarindzsem + recept
Mindnyájan ismerjük a citrusfélék immunerősítő hatását, főleg ilyenkor télen. Mennyire hasznos a fogyasztásuk a hideg zimankós évszakban, azt hiszem nem kell részleteznem senkinek. Mielőtt bárki azt hinné, "megőrültünk", s jómódunkban azt sem tudjuk mihez kezdjünk, s elkezdtük felvásárolni a mandarinokat, hogy abból aztán dzsemet készíthessünk, gyorsan leírom a történetét...