Linkek a témában:
A flavonoid lekvárok
A készítmények flavon flavan illetve flavonoid tartalmú lekvár állagú étrend kiegészítők, melyek alapanyagait úgy választjuk ki, hogy azok a legtisztább környezetből származzanak és maximális hatóanyag tartalmuk legyen.
Csipkebogyó, bodza, kökény
A tanultság, műveltség, ötlet abban merül ki, hogyan lehet a kamrát télire ellátni.”
Kökénylekvár
A kökénynek a virága és a termése is gyógyító hatású. A szárított virágjából gyógytea, a terméséből lekvár és pálinka készíthető.
Bodzalekvár, Igazi gyógylekvár, tele vitaminnal.
Igazi gyógylekvár, tele vitaminnal.
Vörös szőlő
Aki pedig hozzájut apró, fekete bogyójú, festékanyagban gazdag szőlőhöz, igazi gyógylekvárt is készíthet belőle. A szárról lefejtett bogyókat megmosva, kicsit megtörve, ízlés szerint cukorral vagy édesítőszerrel forraljuk fel, majd forrón tegyük kis üvegekbe, száraz dunsztba. Mivel ez a lekvár a szőlő héját és a magokat is tartalmazza, nemcsak nagyon jó ízű dzsemet kapunk így, hanem egy emésztést segítő, tápanyagokban gazdag, erősítő, méregtelenítő, egészségvédő készítményt is
Gyógyító rózsa
Gyógyító rózsát termesztenek a tolnai Nakon. A növényből lekvárt és gyógyszert készítenek. A gyógylekvár főzéséből mindenki kiveszi a részét, a falusiak maguk kísérletezték ki a csodareceptet.
Meghatározás
Minden, amit a lekvárról tudni kell. Receptek, befőzéshez tippek, lekvárgyártók, éttermek és minden ami érdekes lehet azoknak, akik szeretik a finom lekvárokat. Lekvárkülönlegességek, rózsalekvár, paradicsomlekvár, birsalma lekvár, narancs lekvár, sárgabarack lekvár, sárgarépa lekvár, idegen nyelvű oldalak, lekvárfőzés, konzerválás.