Linkek a témában:
Baracklekváros gombóc recept
A még meleg burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a zsírt, a lisztet, tojást és sót, összegyúrjuk, majd 3 mm vékonyra nyújtjuk. 5x5 cm-es kockákat vágunk belőle. A lekvárt nagyobb kockákra vágjuk, majd a tésztába tesszük, és gombóccá sodorjuk.
Forró,és sóval ízesített vízben megfőzzük. Majd forró olajon megpirított zsemlemorzsába hempergetjük. Én a pirított zsemlemorzsába, szoktam tenni egy kis fahéjat. Nagyon finom.
A tökéletes szilvás gombóc receptje
Ha te is szereted a nagyi főztjét, akkor biztos, hogy a szilvás gombóc ott van a kedvenc ételeid toplistáján. Eláruljuk, hogyan készíti a nagymamád.
Szilvás gombóc, burgonya nélkül
A vizet a sóval és olajjal egy fazékban felforraljuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet és addig keverjük, míg a fazék oldalától a massza el nem válik. Tűzről levéve langyosra hűtjük, és a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Kinyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle. A szilvába fahéjas cukrot töltünk és a tésztába tesszük, majd gombócokat formálunk. Forró lobogó vízben kifőzzük, de csak addig, míg a víz tetejére feljönnek a gombócok. Olajon zsemlemorzsát pirítunk és a gombócokat beleforgatjuk.
Meghatározás
Minden, amit a lekvárról tudni kell. Receptek, befőzéshez tippek, lekvárgyártók, éttermek és minden ami érdekes lehet azoknak, akik szeretik a finom lekvárokat. Lekvárkülönlegességek, rózsalekvár, paradicsomlekvár, birsalma lekvár, narancs lekvár, sárgabarack lekvár, sárgarépa lekvár, idegen nyelvű oldalak, lekvárfőzés, konzerválás.