Linkek a témában:
Viharsarki Lekvárium
Amikor puszta kíváncsiságból elkészítettük az első lilahagyma lekvárunkat, még nem is gondoltuk, mekkora gasztronómiai ízutazásra váltottunk jegyet. Számunkra is bizarrnak hatott első hallásra ez az ízvilág, de a puding és a zöldséglekvár próbája is a kóstolás … és elindult a „lavina”.
Ínyenc lekvárok zöldségekből – recept
Lehet édes és savanyú, csípős, fűszeres, de a natúr ízek magukban is isteniek. Üvegbe zárva, egész évben nemcsak gyümölcsből készíthetünk lekvárt, de zöldségekből is. S már tavasszal neki is kezdhetünk. Hogy az ötlet így elsőre zöldségnek tűnik? Meglehet, de csak addig, amíg meg nem kóstoltuk.
Zöldséglekvár vegeta helyett. recept
A zöldségeket megtisztijuk,ledaráljuk vagy apróra vágjuk.A sóval alaposan össze keverjük.Kis üvegekbe rakjuk jó alaposan tömjük meg,hogy a levegő kiszoruljon.Pici olajat tehetünk a tetejére, de nem kötelező.Felbontás nélkül 2-3 évig is eláll.Felbontás után he tekig is a hütőben.Felhasználásnál vegyük figyelembe,hogy sós.Egy egy ételhez 1-2 teás kanálnyit adunk.
Meghatározás
Minden, amit a lekvárról tudni kell. Receptek, befőzéshez tippek, lekvárgyártók, éttermek és minden ami érdekes lehet azoknak, akik szeretik a finom lekvárokat. Lekvárkülönlegességek, rózsalekvár, paradicsomlekvár, birsalma lekvár, narancs lekvár, sárgabarack lekvár, sárgarépa lekvár, idegen nyelvű oldalak, lekvárfőzés, konzerválás.