Linkek a témában:
Mi a csatni?
A chutney (ejtsd: csatni) Indiából indult világhódító útjára. Szó szerint, hiszen az angolszászok nagy-nagy kedvence, de az utóbbi években itthon is egyre többen ismerik. Az angolok és a franciák már az 1600-as évektől luxuscikként importálták a különböző csatnikat.
Wikipédiában
Léteznek gyümölcsökből és zöldségekből, vagy ezek keverékéből készített csatnik, lényegében bármilyen ilyen jellegű alapanyagból elkészíthető.
Receptek
Bármikor feladható saláták, savanyúságok, kompótok, a megszokott mártások helyett. Kiegészítheti a hideg vagy meleg előételeket.
Csípős paradicsom csatni
Sok lett idén a paradicsom, készült paradicsomlé, szárított paradicsom, ketchup, és még mindig maradt, így készült csatni is...
Fűszeres mézes cékla csatni
Ezt a receptet tavaly a karácsonyi vacsorához készített steakhez tálaltam először, és annyira ízlett mindenkinek, hogy felkerült az ajándékozható finomságok listájára. Nem szoktam mereven ragaszkodni a receptekhez, hangulattól függően kísérletezem a fűszerekkel és az alapanyagokkal.